FaceBookTwitterGoogle+

Conferinta Jubiliara Zeppellin 50

 

Marți, 5 noiembrie 2013, 10.00 am – 6.30 pm
Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“, București

O conferință din cadrul proiectului european Connnected*, dezvoltat de Zeppelin, ce urmărește prezentarea celor mai noi inovații tehnologice și a rolului lor în crearea unor orașe durabile, competitive și inteligente.

 

http://e-zeppelin.ro/zeppelin-50-smart-systems-o-conferinta-connected/

Întâlnire cu tema Erasmus Entrepreneurs

Ordinul Arhitectilor din Romania filiala Transilvania vă invită la o întâlnire cu tema Erasmus Entrepreneurs ce va avea loc la Mănăstirea Franciscană, miercuri 23 octombrie, de la ora 19:00.

Erasmus Entrepreneurs este un program european care încurajează tinerii din orice domeniu profesional să își înceapă propriile afaceri. Proaspeții absolvenți de arhitectură au ocazia să efectueze schimburi de experiență în birourile unor arhitecți din alte țări. Pe lângă componenta strict profesională, programul include și o pregătire antreprenorială.
La întâlnirea pe care o propunem, Cordelia Bădescu și Paula Beudean de la Fundația Danis vă vor oferi informații despre cum puteți deveni NE (antreprenor nou) sau HE (antreprenor gazdă). Daiana Folea și Mihai Baba, membri OART, vă vor prezenta experiențele lor din această vară, când au efectuat un stagiu de pregătire la două birouri de arhitectură din Florența.

Intalnire Concursuri de Arhitectura

In cadrul evenimentului :

Seara de arhitectură

din 15 mai 2013 orele 18,

în sala Festivă a Mănăstirii Franciscanilor,

din Piata Muzeului nr. 2

membrii ai OAR Filiala Transilvania alaturi de invitati ai acestora, vor recapitula stadiul in care se afla pregatirile pentru organizarea concursurilor de pe raza filialei (jud Cluj, jud. Bistrita, jud. Salaj)


Cele cinci concursuri care se prefigureaza a fi organizate in 2013 sunt :

1.Reabilitarea Pietei Mihai Viteazu - concurs in doua faze - Cluj

2.Pietonalizarea strazii Kogalniceanu - Cluj

3.Reabilitarea parcului - Campia Turzii

4.Zona Centrala - Zalau

5.Piata centrala - Bistrita

In cadrul acestei intalniri este invitat dl. arhitect Vasile Mitrea, cel care a creionat tema pentru Pta M. Viteazu din Cluj, alaturi de dna arh. Daniela Maier, care va dezvolta în detaliu condiţiile unei teme de proiectare-concurs, cu exemplificări de cercetare şi documentare. De asemenea, va fi invitat si  dl. arheolog Adrian Rusu.

Alaturi de domniile lor si de conducerea OART, sunt invitati si dl. arh. Mihai Lazar care se ocupa cu intocmirea documentatiei de concurs pentru Campia Turzii si dl. arh. Naghi Attila care ne va prezenta stadiul in care se afla concursul de la Zalau.

 

parteneri media:

CASP - http://casp.xc.ro

ARHIFORUM - http://www.arhiforum.ro/

ASTA - http://astacluj.wordpress.com/

 

Expozitia CASP la Street Delivery

In perioada 14-16 iunie expozitia va putea fi vizitata in Bucuresti pe strada Pictor Arthur Verona. Intreaga strada va deveni timp de trei zile gazda festivalului Street Delivery.

Amanunte despre acest festival aici:

 

Vernisaj

Expozitia va fi vernisata in data de 2 martie 2013, la ora 9.30, in deschiderea zilei de conferinte a Balului Arhitectilor.

Evenimentul va avea loc in foaierul principal al Operei Romane.

 

Expozitie in Zalau

Incepand cu data de 20 mai 2013 expozitia CASP va fi prezenta in Zalau, unde va ramane la dispozitia publicului pana in data de 27 mai 2013. Expozitia este organizata in colaborare cu Primaria Zalau.

Aceasta va fi amplasata in scuarul din Piata Unirii, cunoscut si sub denumirea de Parcul de Marmura.

Expozitia va fi montata in 20 mai pe parcursul orelor diminetii si va fi urmata de festivitatea de vernisare care va avea loc in locatie la ora 12.00.

Dupa vernisaj publicul este invitat sa se alature organizatorilor si membrilor administratiei locale la o conferinta de presa care va avea loc in Sala Mare a Primariei Zalau.

Dupa conferinta de presa se doreste organizarea unei dezbateri de tip masa rotunda in care sa se discute aspecte legate de organizarea de catre Primarie in parteneriat cu OART si Facultatea de Arhitectura Cluj a Concursului pentru Spatiul Central al Municipiului.

 

 

 

 

Locatii