FaceBookTwitterGoogle+

Simpozionul de la Cluj sept.-oct. 2012

În cadrul Simpozionului de la Cluj, eveniment care a deschis acest program cultural profesional, au fost organizate două zile de conferinţe pe tema concursului de arhitectură. În cadrul acestor doua zile au fost invitaţi să conferenţieze arhitecţi participanţi la concursuri, membrii în juriile acestora, reprezentanţi ai departamentului de concursuri al OAR, etc. Prima zi a fost dedicată în totalitate prelegerilor în timp ce cea de-a doua zi s-a încheiat cu o dezbatere de tip masă rotundă, prilej cu care arhitecţilor li s-au alăturat şi reprezentanţi ai administraţiei publice, exponenţi ai societăţii civile şi ai presei.

Aceste doua zile au fost urmate de vernisarea unei expoziţii cu proiectele câştigătoare ale concursurilor. Expoziţia a fost găzduită de către Piaţa Unirii din Cluj Napoca, unde a putut fi vizitată de către publicul larg timp de zece zile, până în 7 octombrie 2012.

Simpozionul de la Cluj a fost un eveniment bine primit şi de către profesionişti, care au avut ocazia să se întalneasca pentru a-şi împărtăşi din experienţa profesională, dar şi de către publicul larg. Conferinţele s-au bucurat de atenţia a peste trei sute de audienţi care şi-au dovedit astfel interesul pentru problematica spaţiului public şi faţă de arhitectură în general. În cadrul evenimentului, colaboratorii si sprijnitorii financiari ai evenimentului au avut ocazia să prezinte aspecte legate de specialitaţile tehnice Simpozionul ale cărui prime două zile s-au desfăşurat în Sala Mare a Muzeului Etnografic din Cluj, a continuat cu expoziţia amplasată în Piaţa Unirii. Aceasta a avut un impact .

Interesul suscitat de proiectele expuse a adus în expoziţie o medie de peste o sută de vizitatori pe ora, într-un interval care debuta la orele 8.00 dimineaţa şi care nu se încheia pană la orele 22.00. A fost anticipată o cotă de interes a publicului, însă realitatea a depăşit cu mult aşteptările organizatorilor.

 


Locatii